Tesla Model S och Model X blir ännu snabbare med 100 kWh-batteri

Teslachefen Elon Musk hintade om en spännande nyhet tidigare under tisdagen – och nu är den officiell. Tesla lanserar ett batteripaket på 100 kWh till Model...

Annons
Annons
Tesla Model S och Model X blir ännu snabbare med 100 kWh-batteri

Teslachefen Elon Musk hintade om en spännande nyhet tidigare under tisdagen – och nu är den officiell. Tesla lanserar ett batteripaket på 100 kWh till Model S och Model X, något som det ryktats om länge.

Batteripaketet gör att nya Tesla Model S P100D klarar av 0–96 km/h (0–60 mph) på 2,5 sekunder. Tesla Model X P100D klarar samma sprint på 2,9 sekunder.

Räckvidden ökar till 50 mil för Model S enligt den amerikanska EPA-körcykeln och till 46 mil för Model X. I den europeiska körcykeln blir räckvidden 61 respektive 54 mil.

Modellerna med 100 kWh-batteriet finns enbart med fyrhjulsdrift och Ludicrous Mode. Alla som redan beställt en P90D Ludicrous men inte fått bilen levererad kan uppgradera till en P100D Ludicrous för 10.000 dollar, och alla som fått sin bil levererad kan uppgradera för 20.000 dollar.

”Även om P100D Ludicrous förstås är en väldigt dyr bil vill vi betona att alla sålda bilar hjälper till att betala för den mindre och mer överkomliga Model 3 som utvecklas just nu”, skriver Tesla i ett pressmeddelande. Leveranserna börjar i september.

Detta är en ganska stor uppgradering, enligt Teslas teknikchef JB Straubel vid lanseringen. Bland annat har kylningen arbetats om för att batteripaketet ska hålla rätt temperatur. Enligt Elon Musk var uppgraderingen från 90 till 100 kWh lika invecklad som en 50-procentig uppgradering av batteripaketet.

Vid sidan om batteriuppgraderingen får Tesla Model S också tillvalet ”Premium Seats” från Model X.

Uppdatering: Nu finns de svenska priserna för Model S P100D och Model X P100D.

Annons
Annons
Rulla till toppen