GM visar hur du kan köra Chevrolet Bolt "utan bromspedal"

Chevrolets nya elbil Bolt närmar sig försäljningsstart och det gör också det europeiska syskonet Opel Ampera-e, som ska säljas här i Sverige. Nu visar General Motors upp en kul funktion som kan förlänga räckvidden i elbilarna.

Utmaningen blir att köra Chevrolet Bolt utan att bromsa – eller rättare sagt, utan att använda bromspedalen. Tack vare bilens regenerering känns det som att växla ned i en bil med växellåda när föraren släpper gaspedalen och på så sätt kan föraren oftast slippa använda bromspedalen. Då laddas också batterierna, vilket kan förlänga räckvidden med upp till fem procent.

Den här funktionen är förstås inget nytt i elbilar, men det är ändå intressant att se hur mycket räckvidden kan förlängas. Och så kan det ju vara en rolig utmaning, så länge det inte blir trafikfarligt, förstås.

"Boltförarna som vill ha en underhållande körupplevelse kommer älska hur spännande det kommer kännas med 'enpedalskörning'. De kan skräddarsy bilen efter sin egen körstil och förlänga räckvidden", skryter Josh Tavel, chefsingenjör för Chevrolet Bolt, i ett pressmeddelande.

Föraren kan välja mellan fyra olika lägen för bromskraftåtervinningen. Chevrolet Bolt kan antingen ställas i körläge D (Drive) eller L (Low) vilket påverkar hur mycket föraren måste använda bromspedalen. I vissa fall räcker det att släppa gasen, och i andra fall kan föraren trycka på "växlingspaddeln" bakom ratten för att aktivera bromskraftåtervinningen. 

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag tycker det låter som en rolig utmaning att "enpedalsköra".
Ja
25
1
Nej