BMW kan lansera eldrivna versioner av 3-serien, X4 och Mini

De flesta stora biltillverkare har inlett en storsatsning på elbilar. BMW var tidigt ute med elbilen i3 och sporthybriden i8, men när konkurrenter som Audi, Mercedes, Tesla, Chevrolet och Volkswagen alla utvecklar nya och överkomliga elbilar som är redo för premiär inom några år går det inte att luta sig tillbaka för BMW.

Men exakt hur BMW ska utveckla elbilar i framtiden verkar inte företagets styrelse helt överens om. De högsta BMW-cheferna skippar bilsalongen i Paris och ska istället diskutera elbilsstrategi, skriver Automotive News. Alla styrelsemedlemmar håller inte med om att elbilar är rätt väg att gå – åtminstone inte än. Vissa vill istället satsa på en superlyxig modell för att utmana Mercedes-Maybach.

Mot slutet av september kan BMW ge grönt ljus för serieproduktion av helt eldrivna versioner av 3-serien, suven X4 och Mini, enligt uppgifter till Handelsblatt. Då skulle modellerna kunna använda en del av tekniken som redan finns i i3. Däremot kan inte i3-plattformen användas – det blir för dyrt att arbeta om den.

Mini E var en eldriven version av retrobilen som byggdes i begränsad upplada mellan 2009 och 2010. Det blev ingen serieproduktion, men kanske är det dags för en eldriven Mini nu?

BMW 3-serie finns idag som laddhybrid i form av 330e, men sedan några månader ryktas det om en helt eldriven version av nästa BMW 3-serie. Den lanseras i så fall 2018 eller 2019.

Läs också om hur BMW driver med Tesla i nya reklamfilmen.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker absolut BMW ska fortsätta satsa på elbilar.
Ja
130
16
Nej