Opel Ampera-e är kung på dragracing – klår alla Opels prestandabilar

Opel Ampera-e är kung på dragracing – klår alla Opels prestandabilar

Elbilar är snälla mot miljön. Men är de kul? Begreppet "kul" kan omsättas i acceleration och i den här filmen visar Opel hur snabb den nya elbilen Ampera-e är.

Som alla läsare redan vet är Opel Ampera-e den europeiska versionen av Chevrolet Bolt. Den nya elbilen får premiär på Parissalongen och om vi omsätter de amerikanska uppgifterna innebär det en räckvidd på strax över 30 mil på en laddning. Toppeffekten i elmotorn anges till 204 hk och 360 Nm, tillräckligt för 0–100 km/h på under sju sekunder. 0–50 km/ går på 3,2 sekunder och 80–120 km/h tar bara 4,5 sekunder för Opel Ampera-e.

I USA ska Chevrolet Bolt kosta omkring 250.000 kronor och priset är naturligtvis helt avgörande för hur framgångsrik Opel Ampera-e blir i Europa.

Pris och räckvidd är förstås viktigt för köparen av en elbil. Men det måste ju även kittla lite i magen, bilen ska vara kul också. För att visa hur kul Opel Ampera-e är har man i den här filmen gjort ett test. Opel Ampera-e får möta ett flertal av Opels allra snabbaste modeller som Corsa OPC, Adam R2, nya Astra TCR och Insignia OPC.

Sträckan är kort, bara 30 meter, och Opel gör ingen hemlighet vad som händer efter att den mållinjen passerats. Men budskapet är ändå solklart. Ska du vinna en duell vid rödljuset i stan har du inte en chans mot en Opel Ampera-e. Åtminstone inte under de första 30 meterna.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gissade redan på förhand att Opel Ampera-e skulle vara snabbast!
Ja
143
8
Nej