Tidslinje: Här är Volkswagens kommande elbilar

Volkswagen Budd-e blir verklighet 2019.

Volkswagen ska visa en helt ny elbil på bilsalongen i Paris som drar igång i oktober. Bilen baseras inte på någon befintlig Volkswagenmodell utan blir helt fristående.

Enligt nya uppgifter till Autocar går den här elbilen under namnet Nuv-e, för New Urban Vehicle Electric, och den bygger på en nyutvecklad elbilsplattform som är mycket flexibel och som ska ligga till grund för flera andra elbilar under de kommande åren.

Alla elbilar som bygger på Volkswagens nya plattform får en räckvidd på åtminstone 40 mil. De större modellerna med större batteripaket får en räckvidd på upp till 60 mil, skriver Auto Express, som också har en teaserbild på den nya konceptbilen.

Volkswagen beskriver de kommande elbilarna som "smartphones på hjul" i ett uppkopplat ekosystem. En fördel med det blir att alla bilägare får ett "Volkswagen ID" där personliga inställningar, som radiostationer och adresser i navigationssystemet, sparas och följer med föraren även om han eller hon byter bil eller hyr en bil. Bilens elektriska arkitektur bygger på operativsystemet Linux.

• Volkswagen Nuv-e ska bli den nya "folkelbilen" – mindre än en Golf men lika rymlig som en Passat, lovar Volkswagen. Jämfört med en bil med förbränningsmotor får elbilen drygt 24 centimeter extra utrymme i interiören. Försäljningsstart blir 2020.

• Volkswagen Budd-e är den fräcka konceptbilen som visades upp i början av året. Detta är en modern tolkning av den klassiska Folkabussen med kompakta yttermått, rymlig interiör och mycket ny teknik under skalet. Den ska börja säljas 2019 och hinner alltså före Volkswagen Nuv-e.

• Volkswagen Phaeton blir precis som tidigare märkets flaggskeppsmodell, men den här gången med eldrift. Den går under internnamnet X-BEV. Oklart när den börjar säljas.

• Volkswagen ska också lansera en eldriven crossover under namnet CUV-e...

• ... och en sportbil i form av en coupé eller roadster. Det är inte klart när varken CUV-e eller sportbilen är klara för försäljningsstart.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volkswagen gör rätt som satsar på elbilar!
Ja
216
27
Nej