Färdigt paket gör din bil självkörande – för 999 dollar

Du kanske inte behöver köpa någon ny bil för att kunna luta dig tillbaka och låta bilen ta över körningen. Nystartade företaget Comma.ai ska börja...

Annons
Annons
Färdigt paket gör din bil självkörande – för 999 dollar

Du kanske inte behöver köpa någon ny bil för att kunna luta dig tillbaka och låta bilen ta över körningen. Nystartade företaget Comma.ai ska börja leverera ett färdigt ”kit” som ger din befintliga bil vissa autonoma funktioner för 999 dollar, med en månadsavgift på 24 dollar.

Det handlar inte om att göra bilen helt självkörande – föraren måste fortfarande vara uppmärksam.

”Den är fullt fungerande. Den är ungefär på samma nivå som Teslas autopilot”, säger företagets grundare George Hotz.

Så länge bilen har antisladdsystem och elektrisk servostyrning kan företaget få systemet att fungera. Systemet ska använda bilens inbyggda sensorer för att hålla koll på omgivningarna plus en kamera i fronten.

Istället för att systemet har givna instruktioner för varje situation ska systemet lära sig vad andra förare gör på varje plats och sedan härma det beteendet.

Det här systemet verkar inte klara av stoppsignaler, rödljus eller filbyten, skrev The Verge vid en provkörning i juni, men vi får hoppas att det finns med när systemet är färdigutvecklat. Ett annat frågetecken är vad som händer med bilens garanti med den här funktionen installerad.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen