Felix Rosenqvist är första svensken att slåss i Formula E

Nu är det elbilsserien Formula E som gäller för svenska racingtalangen Felix Rosenqvist. Han blir därmed första svensk att köra i Formula E. Han ska köra för Mahindra Racing under säsongen 2016–17 tillsammans med tidigare Formel 1-föraren Nick Heidfeld från Tyskland.

Vi har tidigare skrivit om hur Formula E börjar bli riktigt spännande, när både Jaguar och Audi ska delta, och när det dessutom ryktas om att Volvo ska köra elbilsracing.

"Jag är helt införstådd med att det kommer ta tid att lära sig den här typen av racing, och motståndet är ofantligt starkt. Teknologin i Formula E är extremt avancerad och skiljer sig markant från allt annat jag stött på, så jag räknar med att behöva en läroperiod. Framför allt måste jag sätta mig in i hur körningen påverkar batterierna och den tillgängliga energin. Det kommer att krävas både snabbhet och hjärna, och det är ett upplägg jag attraheras av. Detsamma gäller kalendern, fullt av gatlopp i några av världens största städer. Jag längtar redan till premiären i Hong Kong!", säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Felix Rosenqvist har varit mycket framgångsrik i bland annat Formel 3, Formel Renault, 24-timmars på Spa och tyska DTM.

Säsongspremiär för Formula E är den 9 oktober i Hong Kong. Serien körs på kompakta stadsbanor och finalen körs i New York den 30 juli 2017.

"Det kanske inte var detta som många förväntade sig, men det här är framtiden. Det ska bli riktigt spännade. Formula E är ju nästan som ett världsmästerskap", säger Felix Rosenqvist till SVT.

Formel E-kalendern 2016/17

9 oktober: Hong Kong
12 november: Marrakech
18 februari: Buenos Aires
1 april: Mexico City
22 april: Obekräftat
13 maj: Monaco
20 maj: Paris
10 juni: Berlin
24 juni: Obekräftat
1 juli: Bryssel
15–16 juli: Montreal
29–30 juli: New York


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kommer hålla koll på Formula E den här säsongen!
Ja
68
22
Nej