Första intrycket av Chevrolet Bolt: Imponerande räckvidd med smart paketering

Första intrycket av Chevrolet Bolt: Imponerande räckvidd med smart paketering

Chevrolet har släppt nya uppgifter om elbilen Bolt, som ska börja säljas mot slutet av året. Detta är en extremt viktig elbil eftersom den kombinerar lång räckvidd – upp till 38 mil enligt den amerikanska EPA-körcykeln – med en prislapp som gör den överkomlig för många. Chevrolet Bolt ska kosta 30.000 dollar efter den amerikanska supermiljöbilspremien.

Här i Sverige byter modellen namn till Opel Ampera-e och får en räckvidd på över 40 mil enligt NEDC-körcykeln.

Chevrolet bjöd in motorjournalister till Kalifornien för att provköra nya Bolt. Det kan mycket väl ha varit ett enkelt knep för att förlänga räckvidden – elbilsbatterier trivs bäst i "bekväma" temperaturer – men det gav också en chans till att skaffa några första intryck av den nya "folkelbilen".

Kul att köra "utan att bromsa"

Green Car Reports berömmer den smarta funktionen som bromsar in bilen direkt när föraren släpper upp gaspedalen och som därmed laddar batterierna. Det går alltså att köra ganska långt utan att behöva använda bromspedalen. Chevrolet Bolt är inte ensam om den här funktionen men det gör körningen roligare.

"Vi spenderade nästan hela provkörningen i växellådans Low-läge, som ökar regenereringen och som saktar ned bilen till stillastående utan att använda bromsarna. Vi tyckte bromskraftåtervinningen var lite mjukare än i BMW i3", skriver Green Car Reports.

"Den är förvånande rymlig" – behöver du egentligen en större bil?

En fördel med elbilar är att drivlinan oftast tar mindre plats än drivlinan i en fossilbil. Dessutom placeras batterierna under golvet. Det ger bättre utrymmen.

"Chevrolet Bolt känns förvånande rymlig. Hjulen är i hörnen och drivlinan är placerat långt ned vilket maximerar utrymmet. Smarta lösningar skapar utrymme på oanade ställen. Framstolarna är till exempel hälften så tjocka som konventionella stolar. Det ger bättre utrymme i baksätet utan att offra komforten", skriver Wired.

Den är inget fartvidunder som Tesla. Men accelerationen räcker absolut till.

Chevrolet Bolt är tyngre än många fossilbilar i samma storleksklass men den är lättare än många elbilar, och framför allt känns den lätt och smidig att köra, tycker många som provkört. Framför allt beror det på att eldrivlinan ger all kraft redan från start – föraren behöver inte varva eller växla.

"Jag körde 38 mil och kom fram till destinationen med hela tre mil kvar. Och det var utan att ha kört konservativt. Men notera att det också var under näst intill perfekta förhållanden och i "vanliga" hastigheter och temperaturer. Kallare väder innebär kortare räckvidd, precis som högre hastigheter, men du kan köra tillräckligt långt i Bolt. Så långt att du ser fram emot att ta en paus", skriver CNET.

Största komplimangen är att Bolt känns "vanlig"

Tekniksajten The Verge berömmer att Chevrolet Bolt känns som "en vanlig bil".

"Och det menar vi som en stor komplimang. Bolt känns inte annorlunda jämfört med någon annan bil: du kliver in, trycker på startknappen, lägger i Drive och kör iväg", skriver The Verge.

Los Angeles Times körde samma testrunda som de andra motorjournalisterna, en runda som var 37 mil lång, men hade hela tio mil kvar i "tanken" vid målet. Men räckvidd är samtidigt inte det enda som räknas, enligt Car and Driver.

"Även elbilar med kortare räckvidd är fullt användbara som pendlingsbilar, särskilt för förare som kan ladda på jobbet. Men Bolt verkar vilja locka nya kunder förutom alla 'early adopters' som är villiga att ändra sin livsstil för att passa en elbil. Den fantastiska räckvidden kör Bolt till en elbil som kan fungera även för bilköpare som kör längre sträckor eller inte kan ladda lika ofta", skriver Car and Driver.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att provköra en Chevrolet Bolt eller Opel Ampera-e.
Ja
139
1
Nej