Tesla släpper version 8.0 av mjukvaran – här är alla nyheter

Tesla har släppt version 8.0 av mjukvaran till Model S och Model X. Den här uppdateringen innehåller framför allt en hel del förbättringar för autopiloten, som bland annat kan svänga av en motorväg, som försöker se "två bilar framåt" och som nu kan hantera kökörning bättre.

Men vid sidan om autopiloten bjuder uppdateringen på flera andra förändringar. Det grafiska gränssnittet ser annorlunda ut och ska vara enklare att använda.

"Version 8.0 introducerar den största förändringen i användargränssnittet sedan lanseringen av Model S. Kunder som köpte sin bil 2012 får samma funktioner och förbättringar som kunder som köpt sin bil förra månaden", skriver Tesla.

• Mediaspelaren har designats om med bättre sökfunktion och en mer "personlig touch".
• Röststyrningen ska vara enklare att använda.
• Navigationssystemet kan visa kartan över hela skärmen och det är enklare att söka fram en destination. Föraren kan navigera hem eller till jobbet med en svepning.
• Reseplaneraren visar en överblick över resan och sätter igång navigationen när föraren lägger i Drive-läget.

Förutom de här förändringarna har vi också skrivit om temperaturkontrollen som kan se till att det aldrig blir varmare än 40 grader i bilen. Det kan rädda livet på barn och djur som sitter kvar i bilen varma sommardagar.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker fler biltillverkare borde erbjuda uppdateringar av bilen via nätet.
Ja
63
2
Nej