Premiären närmar sig: Nya detaljer om Mercedes elsuv

Det är ingen hemlighet att Mercedes ska visa upp en helt ny elbil på bilsalongen i Paris som öppnar inom kort. Det handlar om en konceptbil...

Annons
Annons

Det är ingen hemlighet att Mercedes ska visa upp en helt ny elbil på bilsalongen i Paris som öppnar inom kort. Det handlar om en konceptbil i form av en eldriven suv som ska börja säljas 2019.

Mercedes elbilar ska heta EQ och enligt uppgifter från tyska Auto Bild får den nya elbilssuven heta Mercedes EQC. Det blir en suv i mellanklassen, förmodligen i samma storleksklass som Volvo XC60.

Mercedes EQC går under det interna arbetsnamnet ”Projekt N293”. Drivlinan och plattformen är helt nyutvecklade. Utrymmena blir betydligt bättre än i motsvarande fossilbil, eftersom eldrivlinan tar mycket mindre plats än en förbränningsmotor och Mercedes niostegade automatlåda.

En intressant detalj är att Mercedes EQC får aktiv aerodynamik – alltså möjlighet att öppna och stänga vissa detaljer i fronten för att anpassa luftflödet. Det ger bättre kylning för batterierna.

Mercedes EQC får två elmotorer – en framtill och en baktill – med en systemeffekt som hamnar på 350 hästkrafter i den produktionsfärdiga modellen. Batterierna på 70 kWh ska ge en räckvidd på upp till 50 mil.

När Mercedes börjar sälja EQC-modellen ska den kosta mellan 60.000 och 80.000 euro.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen