Inte bara Leaf – här är Nissans planer på kommande elbilar

Nissan utvecklar just nu en ersättare till elbilen Leaf. Men enligt nya uppgifter från Auto Express kommer också en mindre elbil, i storleksklassen under Leaf....

Annons
Annons

Nissan utvecklar just nu en ersättare till elbilen Leaf. Men enligt nya uppgifter från Auto Express kommer också en mindre elbil, i storleksklassen under Leaf.

Det har ryktats om att Nissan ska visa upp en eldriven sportbil. Den skulle kunna fungera som imagebyggare. Men nu verkar det som att sportbilen inte är särskilt högt prioriterad hos Nissan, utan att det istället kommer en mindre elbil.

Nissan har en stor fördel i och med att koncernsyskonet Renault redan säljer den mindre elbilen Zoe. Eventuellt kan den nya elbilen dela teknik med Renault Zoe.

”Vi har investerat 5,4 miljarder dollar i elbilar som Leaf, så vi måste se till att vi tillfredsställer så många kundtyper som möjligt. I Europa kan det innebära att vi tittar på B-segment och suvar eller crossovermodeller”, säger Gareth Dundsmore, chef för Nissans elbilsprogram i Europa, till Auto Express.

B-segmentet innebär småbilar som exempelvis Ford Fiesta och Volkswagen Polo.

Annons
Annons
Rulla till toppen