Audi snabbar på utvecklingen av nya vätgasbilar

Audi snabbar på utvecklingen av nya vätgasbilar
Konceptbilen Audi H-tron från tidigare i år är vätgasdriven. Den har en smart funktion i form av en tillfällig "energiboost" från batteriet på drygt 140 hästkrafter. Som andra vätgasbilar går den snabbare att ladda än en elbil.

Det är mycket snack om elbilar på bilsalongen i Paris som precis har öppnat. Men faktum är att många stora biltillverkarna samtidigt fortsätter satsa på bränslecellsbilar.

Volkswagenkoncernen ska snabba på utvecklingstakten av nya bränslecellsbilar tillsammans med företaget Ballard. Samtidigt flyttas huvudansvaret för utvecklingen av nya vätgasbilar över till Audi.

"Vi ser att vår framtid innehåller eldrivlinor, både med batterier och bränsleceller", säger Petra Hackenberg-Wiedl, som ansvarar för bränslecellsutvecklingen på Audi.

Exakt vilka modeller som Audi ska lansera med vätgasdrift är inte klart. Bland konkurrenterna har BMW tidigare storsatsat på vätgasbilar, och nu ska även Mercedes lansera vätgasbilar. Många elbilsförespråkare är tveksamma till vätgastekniken, bland annat Teslachefen Elon Musk.

För två år sedan visade Audi upp A7 Sportback H-tron, en konceptbil med vätgasdrift, och tidigare i år kom konceptbilen Audi H-tron med vätgasdrift.

Läs också om det svenska bränslecellsföretaget som kallar batterielbilar för en parentes.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker vätgasbilar är en bra idé!
Ja
51
13
Nej