Nya patentbilder skulle kunna visa nya BMW i5

Redan när BMW lanserade elbilen i3 och hyrbidmodellen i8 började det ryktas om fler i-modeller. Under en period gick rykten om att BMW skulle lansera en i5-modell med vätgasdrift, men hittills har den inte blivit verklighet.

Kanske är det dags nu?

De här patentbilderna, som registrerades i april men som hamnade på nätet nu i oktober och som publiceras på Autoguide, visar hur en kommande BMW i5 skulle kunna se ut. Men det är inte alls säkert att bilderna faktiskt visar den nya i5-modellen.

Designen har vissa drag av BMW i3 men desto fler från BMW i8. I fronten syns små "gardiner" i grillen med de klassiska BMW-njurarna. Det minskar luftmotståndet och därmed energiförbrukningen, och ska därför ge längre räckvidd.

Mot bakpartiet har bilen ett "flytande tak" och baklampor som liknar dem på BMW i8. Precis som BMW i3 verkar i5 – åtminstone enligt de här skisserna – få bakhängda bakdörrar för enklare insteg. De senaste månaderna har BMW registrerat alla namn mellan i1 och i9. Åtminstone en av de kommande i-modellerna lär bli en suv, med tanke på hur mycket suv-försäljningen ökar just nu.

Exakt när BMW i5 ska lanseras är oklart men det ryktas om att den ska börja säljas 2020. Innan dess ska BMW visa upp eldrivna versioner av suven X3 och Mini.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en BMW i5 om den ser ut som på de här bilderna.
Ja
77
68
Nej