Mercedes ska köra om Tesla och bli störst på premiumelbilar

Mercedes ska köra om Tesla och bli störst på premiumelbilar

Mercedeschefen medger att Tesla just nu leder elbilsracet – men Mercedes ska köra om och bli störst på elbilar i premiumsegmentet senast om nio år.

"Vi satte ett mål för fem år sedan där vi ska bli världens största premiumbilstillverkare 2020. Men vi ser redan nu ut att vara riktigt nära. Nu sätter vi ett nytt mål att bli nummer ett på elbilar i premiumsegmentet också – senast 2025", säger Dieter Zetsche till Bloomberg.

Mercedes ska lansera flera nya elbilar under de kommande åren, bland annat två sedanmodeller och en ny suv. Men redan på årets upplaga av bilsalongen i Paris visade Mercedes upp konceptbilen Generation EQ som visar hur en kommande eldriven suv skulle kunna se ut.

"Nu trycker vi på knappen. Vi är redo för lanseringen av en elbilsoffensiv som täcker in alla bilklasser, från kompaktbilar till lyxbilar", säger Dieter Zetsche.

Alla detaljer om Mercedes Generation EQ är inte officiella, men elsuven har ett batteri på "mer än 70 kWh" och ska klara mer än 50 mil på en laddning.

Men Mercedes ska inte bara satsa på elbilar. Det kommer också nya vätgasbilar, och Mercedes tänker inte ge upp utvecklingen av nya bensin- och dieselmotorer.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror absolut Mercedes kan bli större än Tesla på elbilar i premiumsegmentet.
Ja
210
37
Nej