Glöm Tesla – här är elbilen som utmanar LaFerrari

Det har börjat dyka upp många filmer på Youtube där Tesla Model S får visa hur snabb den är jämfört med andra bilar – oftast...

Annons
Annons
Glöm Tesla – här är elbilen som utmanar LaFerrari

Det har börjat dyka upp många filmer på Youtube där Tesla Model S får visa hur snabb den är jämfört med andra bilar – oftast med förbränningsmotor. Den senaste fossilbilen som Teslan ställdes inför var en Lamborghini.

Nu höjer vi insatserna en aning. Den nya elbilen Rimac Concept One utvecklas i Kroatien och ska enligt uppgift klara 0–100 km/h på 2,6 sekunder. Det är 0,1 sekunder snabbare än Tesla Model S P100D medan Ferraris superexklusiva toppmodell LaFerrari ska klara sprinten på ”under tre sekunder”.

I första rundan ställs Rimac Concept One inför en Tesla Model S P90D – alltså inte nya P100D – och i andra rundan utmanas LaFerrari. Kommentarsfältet till filmen på Youtube är i alla fall fullt med åsikter om att ”förbränningsmotorns tid är förbi”…

Rimac Concept One har ett vridmoment på 1.600 Nm och en toppfart på 355 km/h. Batteripaketet på 82 kWh ger en officiell räckvidd på 33 mil, men förmodligen inte när den körs på det här viset!

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen