Volkswagens plan är att bli störst på elbilar – ska bli först till en miljon

Volkswagen ID är det första konkreta exemplet på att jättekoncernen nu storsatsar på elbilar. Konceptbilen som visades upp på bilsalongen i Paris ska börja säljas om...

Annons
Annons

Volkswagen ID är det första konkreta exemplet på att jättekoncernen nu storsatsar på elbilar. Konceptbilen som visades upp på bilsalongen i Paris ska börja säljas om några år med en räckvidd på upp till 60 mil.

”Vi vill vara ledaren när det gäller elektrisk mobilitet. Vi vill bli först att bygga mer än en miljon elbilar och därför måste vi ha väldigt övertygande lösningar. Volkswagen ID är enligt oss det rätta svaret eftersom den löser många av de viktigaste problemen med elbilar idag”, säger Christian Senger, Volkswagens nya chef för e-mobilitet, till Motor Trend.

Volkswagens plan är att bli störst på elbilar – ska bli först till en miljon

Batterikostnaden blir allt lägre, enligt honom, och energitätheten i batteriet också.

”Räckvidden är löst – räckviddsångest finns inte längre. Bilpriset går ned. Vi vill tillfredsställa det här kundtrycket och komma bort från att kunderna drivs av regler och istället börjar kräva elbilar”, säger Christian Senger.

Volkswagens plan är att bli störst på elbilar – ska bli först till en miljon

Den nya MEB-plattformen som Volkswagen ID bygger på är mycket flexibel och kan ligga till grund för bilar som är något mindre än ID, och hela vägen upp till stora lyxlimousiner och suvar. Den ska också ligga till grund för elbilar från andra märken i Volkswagengruppen.

Men det verkar inte bli någon smart kolfiberteknik för att sänka vikten, som i BMW i3.

”På Volkswagen är vårt uppdrag att göra e-mobilitet överkomlig, att göra räckvidden överkomlig”, säger Christian Senger, och påpekar att Volkswagen också vill kunna använda de befintliga fabrikerna runt om i världen. Han säger att Volkswagen ID ändå ska väga ungefär som en Golf.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen