Första bilden: Atieva Atvus är en ny elbil från en väldigt ambitiös tillverkare

Om bara några månader får vi se en helt ny elbil från ett okänt bilmärke. Atieva ska visa upp sedanmodellen Atvus i december men redan nu har en patentskiss dykt upp på nätet.

Företaget Atieva i Silicon Valley har tidigare utvecklat batterier men ger sig nu alltså på att bygga en elbil. Atieva Atvus ska byggas i en fabrik för eldrivna skotrar och motorcyklar i Kina.

Designen ger en del Tesla Model S-vibbar men det finns framför allt en detalj som Atievas elbil känns igen på: de halvtäckta bakre hjulhusen. Den här lösningen ska förbättra aerodynamiken och därmed förlänga räckvidden, och det är mycket möjligt att halvtäckta hjulhus blir en trend i elbilsvärlden.

Enligt Atieva får den nya elbilen elmotorer både fram- och baktill och accelerationen till 100 km/h ska på på "under tre sekunder". Atieva har testkört tekniken, med en batterikapacitet på 87 kWh och en effekt på mer än 900 hästkrafter, i en skåpbil.

Atieva har en ambitiös plan om att börja sälja bilen 2018, trots att många av komponenterna fortfarande är på prototypstadiet och trots att företaget hittills inte byggt en komplett bil.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker den här elbilen ser bra ut!
Ja
15
5
Nej