Mini bekräftar laddhybriden Countryman E – här är de första detaljerna

Sebastian Mackensen, chef för Minis varumärkesarbete, och Peter Wolf, chef för Minimodellerna.

Under sommaren kom de första uppgifterna om att Mini utvecklar en laddhybridversion av suven Countryman. Nu bekräftar BMW uppgifterna och bjuder på de första bilderna och faktauppgifterna.

Mini Countryman lanserades 2010 och kommer snart i en helt ny version. Den bygger på en ny plattform som har stöd för elektrifiering och det tänker BMW utnyttja.

Den nya laddhybriden ska heta Mini Countryman E och blir märkets första laddhybrid. Mini vill inte avslöja några tekniska detaljer om motorerna, tekniken eller räckvidden, men vi förutsätter att den får en bensinmotor – förmodligen den trecylindriga bensinturbomotorn som redan finns i Mini Cooper. Klart är dock att förbränningsmotorn driver framhjulen och elmotorn bakhjulen. Ladduttaget sitter på sidan.

"Hybrid-Minin använder elmotorns hela vridmoment fullt ut, och det är tillgängligt direkt från stillastående, vilket ger katapultlik acceleration", skriver Mini i ett pressmeddelande, och lovar att bilen inte bara ska fokusera på låg förbrukning utan också på körglädje.

"Med den här modellen vill vi övertyga Minikunderna om fördelarna med hybriddrift och imponera alla som redan har erfarenhet av hybridkörning", säger Sebastian Mackensen, chef för Minis varumärkesarbete.

Med tanke på Minis image som stadsbil hade nog många förväntat sig att Mini skulle lansera en helt eldriven bil. Mini ska lansera en elbil först 2019, har BMW-chefen Harald Krüger avslöjat, men först kommer alltså Countryman som laddhybrid.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köper hellre en Mini Countryman än någon annan Minimodell.
Ja
45
22
Nej