Mini Countryman som laddhybrid med räckvidd på fyra mil

Mini Countryman som laddhybrid med räckvidd på fyra mil

Mini har släppt en ny generation av suven Countryman. Den är större och har fått en del designförändringar. Du kan läsa om alla nyheter här.

En av de största tekniska förändringarna är att Mini Countryman nu kommer som laddhybrid, med en räckvidd på eldrift på fyra mil.

Den nya modellen heter Mini Cooper S E Countryman All4 och som namnet antyder får den fyrhjulsdrift. Framtill finns en trecylindrig bensinturbomotor på 136 hästar som driver framhjulen, och elmotorn på 88 hästar driver bakhjulen. Bilen har en sexstegad automatlåda. Systemeffekten blir totalt 224 hästar och 385 Nm. Det ska räcka för att 0–100 km/h ska gå på 6,9 sekunder.

Mini Cooper S E Countryman All4 har ett batteripaket på 7,6 kWh placerat under baksätet. Full laddning i ett vanligt vägguttag ska ta tre timmar och 15 minuter. Förbrukningen enligt den (väldigt tillåtande) EU-körcykeln blir 2,1 l/100 km och koldioxidutsläppet blir 49 gram per kilometer. Eftersom den hamnar under 50-gramsstrecket blir modellen alltså klassad som supermiljöbil i Sverige.

Laddhybridversionen av Mini Countryman lanseras sommaren 2017. Priset är ännu inte officiellt.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kör hellre en laddhybrid än en elbil.
Ja
6
8
Nej