Nissan gör en BMW i3 med nya elbilstekniken e-Power

Småbilen Note blir först ut med e-Powertekniken. Det har ryktats om att Nissan ska lansera en ny elbil med räckviddsförlängare i samma stil som konkurrenten BMW...

Annons
Annons
Nissan gör en BMW i3 med nya elbilstekniken e-Power
Småbilen Note blir först ut med e-Powertekniken.

Det har ryktats om att Nissan ska lansera en ny elbil med räckviddsförlängare i samma stil som konkurrenten BMW i3 – och nu är tekniken officiell. Den kallas för Nissan e-Power.

Nissan var tidigt ute med helt eldrivna modeller och har hittills inte satsat på laddhybrider, till skillnad från många andra bilmärken. Men nu gör Nissan alltså helt om och lanserar en drivlina där elmotorn kompletteras av en liten förbränningsmotor.

”Till skillnad från i Nissan Leaf har e-Power en liten bensinmotor som laddar batteriet när det är nödvändigt, vilket minskar behovet av en extern laddare”, skriver Nissan i ett pressmeddelande.

Nissan gör en BMW i3 med nya elbilstekniken e-Power

Att företaget nu väljer att lansera en förbränningsmotor som en lösning för framtiden verkar Nissan inte se som något problem. Förhoppningen är att de nya modellerna med räckviddsförlängare blir en ”instegsport” till en helt eldriven bil.

”e-Power är Nissans nya intelligenta energilösning som flyttar fram vår elbilsstrategi.”

Hjulen drivs alltid av elmotorn och bensinmotorns jobb är alltså att ladda batteriet. Körupplevelsen ska enligt Nissan vara precis som i Leaf, med kvick respons från start och tyst gång, men e-Powermodellerna får ett batteripaket som är betydligt mindre än i Leaf. En intressant detalj är att Nissan faktiskt inte bekräftar att e-Powerbilarna går att ladda via en laddkontakt eller laddstolpe över huvud taget, eller om bilen bara kan tankas med bensin.

Först ut med e-Powertekniken blir småbilen Note men senare kan fler modeller följa.

Hur kan vi göra Recharge bättre? Här har du chansen att tycka till om Sveriges nya sajt om elbilar och framtidens teknik.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen