Amerikanska väljarna har HELT olika smak i bilar

Det amerikanska presidentvalet kommer allt närmare och kampanjerna hos både Hillary Clinton och Donald Trump går på högvarv. Några veckor före valdagen gjordes en omröstning...

Annons
Annons
Amerikanska väljarna har HELT olika smak i bilar

Det amerikanska presidentvalet kommer allt närmare och kampanjerna hos både Hillary Clinton och Donald Trump går på högvarv.

Några veckor före valdagen gjordes en omröstning på sajten Swapalease där politiska åsikter kopplades ihop med valet av bil. Det här är en helt ovetenskaplig omröstning där omkring 2.500 personer deltog, men kanske kan den ändå visa vissa tendenser bland väljarna?

Många av demokraterna som deltog i den här omröstningen skulle köpa en Tesla Model S om de hade råd. Men det skulle inte republikanerna – där skulle många istället välja en Chevrolet Corvette. Båda två är prestandabilar, men på väldigt olika sätt. Och med lite olika miljöimage…

Den perfekta bilen för Donald Trump är en Cadillac Escalade, tyckte personerna som deltog i studien – alltså en enorm V8-suv. Lite överraskande tyckte deltagarna att den perfekta bilen för Hillary Clinton var en annan stor suv: en Mercedes GL.

I en annan undersökning som publicerades i februari visade det sig att amerikaner som kör en pickup från Ram i högre grad röstar på Trump, att elbilister i högre grad röstar på Clinton och att Volvoägarna föredrar Bernie Sanders.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen