Mercedeschefen övertygad: Utsläppsfria bilar är framtiden

Mercedeschefen övertygad: Utsläppsfria bilar är framtiden

Mercedes har kanske inte haft någon vidare framgång med elbilarna de senaste åren, men nu har en helt ny satsning inletts. Först ut blir den uppkopplade suven Generation EQ och det finns också planer på en vätgasbil. 2025 ska Mercedes och Smart ha lanserat tio elbilar och då ska också mellan 15 och 25 procent av alla sålda Mercedesbilar vara eldrivna.

När chefen för Mercedesägaren Daimler, Dieter Zetsche, gick upp på scenen för att tala på en kongress för tyska miljöpartiet fick han först ett frostigt mottagande – men han påpekade att även Mercedes vill ha utsläppsfria bilar på vägarna.

"Det kanske överraskar er men jag håller med fullständigt."

"Många av er tänkte förmodligen 'att låta Daimlerchefen tala om transporter här är som att låta Donald Trump prata om kvinnofrågor'", skämtade han, och sa att hela bilindustrin är beroende av att utveckla utsläppsfria bilar.

"Det kanske överraskar er men jag håller med fullständigt. Vi måste kapa koldioxidutsläppen för alla bilar vi bygger. Vi kommer leva upp till vårt ansvar enligt vår klimatpolicy."

"De som ser biltillverkarna som roten till allt ont kanske inte har märkt att varannan elbil i Europa är producerad i Tyskland", sa Dieter Zetsche.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker biltillverkarna verkar göra tillräckligt för att ställa om till eldrift.
Ja
3
28
Nej