Elon Musk: Tesla Model 3 ska visas upp igen om "tre till fyra månader"

Lanseringen av Model 3 blir det stora eldprovet för Tesla. Att bygga upp ett nytt bilmärke från noll, med ny teknik och ett stort nätverk av snabbladdningsstationer är förstås inte enkelt, men det bleknar en aning jämfört med att skala upp för massproduktion av en förväntad storsäljare, med allt från tillverkning till service- och återförsäljarnät.

Som om inte det vore nog, med hundratusentals förväntansfulla kunder som redan lagt handpenning och vill få sin bil levererad så snabbt som möjligt, tittar också resten av bilindustrin på. Kommer Tesla lyckas massproducera en elbil med lång räckvidd, och gå med vinst? I så fall blir det en vändpunkt för bilbranschen.

Tesla Model 3 visades upp för första gången i april, men då var det inte den produktionsklara versionen som vi fick se. Elon Musk påpekade flera gånger att Tesla skulle finslipa vissa detaljer.

Nu har Elon Musk avslöjat att nästa stora Model 3-avtäckande ska ske "inom tre till fyra månader". Det kan i så fall innebära att den produktionsklara versionen av Tesla Model 3 visas upp ett drygt år efter "urpremiären".

Eventet kan eventuellt fokusera på interiören. Det ryktas land annat om en avancerad head up-display som projicerar information på vindrutan och Elon Musk har liknat Model 3-interiören med ett "rymdskepp".


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser verkligen fram emot att se den färdiga versionen av Model 3.
Ja
133
27
Nej