Volkswagen: Elbilar snart billigare än dieselbilar

Matthias Erb är chef för Volkswagens utvecklingscenter i Nordamerika. Det verkar finnas en viss oro hos biltillverkarna för hur mycket dyrare utvecklingen av förbränningsmotorer kommer...

Annons
Annons
Volkswagen: Elbilar snart billigare än dieselbilar
Matthias Erb är chef för Volkswagens utvecklingscenter i Nordamerika.

Det verkar finnas en viss oro hos biltillverkarna för hur mycket dyrare utvecklingen av förbränningsmotorer kommer bli framöver. Renault är bara en av biltillverkarna som flaggat för att dieseltekniken bara blir dyrare och dyrare, med de hårdare utsläppskraven som måste mötas.

Samtidigt blir eltekniken allt billigare. Priset på batterier sjunker och i takt med att eldrivlinorna sprids till fler märken och modeller minskar också kostnaden. Enligt Volkswagen kommer linjerna som visar utvecklingskostnaden för elbilar och dieselbilar korsas under det kommande decenniet.

Någon gång mellan 2023 och 2025 blir en elbil billigare att utveckla än en dieselbil, tror Matthias Erb, chef för Volkswagens utvecklingscenter i Nordamerika.

”Det vi kommer se i form av utsläppsregler är att de blir tuffare och tuffare, och det blir dyrare och dyrare att möta de här reglerna”, säger han till Green Car Congress.

Volkswagens plan för att ställa om efter utsläppsskandalen är uppdelad i tre delar.

• Fram till 2020 ska Volkswagen strukturera om grunden för hela företaget och utveckla nya kompetenser inom elteknik.

• Fram till 2025 ska Volkswagen ”ta ledningen när det gäller e-mobilitet” och skaffa nya intäktskällor från nya mobilitetslösningar, som bildelning.

• Efter 2025 ska Volkswagen spela en ”nyckelroll” för att ställa om hela bilindustrin när det gäller mobilitet.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen