BMW i3 får ännu längre räckvidd – och kommer i ny sportversion

BMW har nyss lanserat en ny version av elbilen i3 med större batteri och längre räckvidd. Men snart kommer ytterligare en ny version där räckvidden...

Annons
Annons

BMW har nyss lanserat en ny version av elbilen i3 med större batteri och längre räckvidd. Men snart kommer ytterligare en ny version där räckvidden förlängs igen. Anledningen är att konkurrenterna flåsar BMW i nacken med allt bättre räckviddssiffror.

Samtidigt får BMW i3 ett ansiktslyft med några mindre designförändringar för att modellen ska hållas fräsch, bland annat med nya strålkastare och uppdaterad interiör med nya infotainmentfunktioner.

Men det mest intressanta med den här kommande uppdateringen av BMW i3 är att det också kommer en sportversion av bilen, som Autocar kallar för ”BMW i3 S”. Den får en starkare elmotor, och även om den inte blir drastiskt mycket snabbare än dagens i3 ska den ändå bjuda på en ”sportigare karaktär” och bättre prestanda.

En modern GTI-bil, med andra ord!

Detta blir alltså den nya toppmodellen i i3-programmet och den ska presenteras på Frankfurtsalongen i september 2017. Det borde innebära att den börjar säljas senare under hösten eller tidigt 2018.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen