Elon Musk en av flera nya rådgivare till Donald Trump – ska "ta tillbaka jobben"

Donald Trump har skapat ett nytt forum med företagsledare för att "ta tillbaka jobben". Där ingår nu också Elon Musk. Foto: Bigstockphoto

Teslachefen Elon Musk blir ny medlem i Donald Trumps särskilda forum som samlar företagsledare för att ta fram underlag för framtidens politik. Förutom Elon Musk ingår också Uberchefen Travis Kalanick och GM-chefen Mary Barra i gruppen.

"Amerika har de mest innovativa och livfulla företagen i hela världen, och pionjärscheferna som går med i forumet idag är bäst på sina områden", säger Donald Trump i ett uttalande.

Det är helt andra toner än vad Elon Musk tidigare fick höra i en riktad propagandakampanj som finansierades av en Trumpvänlig organisation. Där kallades Elon Musk för en "skam för nationen".

Elon Musk ser klimatförändringarna som ett extremt allvarligt hot medan Trump tidigare har avfärdat dem helt. Sedan dess har Trump sagt att det trots allt kan finnas en viss koppling mellan människan och utsläppsökningen, men det hindrar honom inte från att utse en klimatförnekare till chef för miljömyndigheten.

Nu ska Trump jobba tillsammans med chefer för privatägda företag för att "förbättra affärsklimatet och göra det attraktivare att skapa nya jobb i USA" – både i Silicon Valley och på andra ställen.

Gruppens uppgift är att bistå med rådgivning till Trump när det gäller finans- och ekonomifrågor. Målet är alltså att skapa nya jobbtillfällen och Trump vill "ta tillbaka jobben" från länder som han anser har tagit dem från USA.

Många av medlemmarna i forumet är chefer för teknikbolag, en grupp där stödet för Trump i valet var försvinnande litet.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är bra att Elon Musk samarbetar med Donald Trump.
Ja
22
3
Nej