Lucid Air officiell – en eldriven lyxsedan som är misstänkt lik Tesla

Lucid Air officiell – en eldriven lyxsedan som är misstänkt lik Tesla

Ibland dyker det upp nya elbilar som beskrivs som "Tesladödare", och även om det kanske är lite tidigt att kalla elbilstillverkaren Lucid Motors för en Tesladödare är det åtminstone klart var de hämtat inspirationen ifrån.

Nu visas den nya elbilen Lucid Air upp. Den ska börja produceras 2018 i en jättefabrik i Arizona, som företaget investerar 6,5 miljarder kronor i. Ett ambitiöst mål, precis som hos många andra nystartade elbilstillverkare – vi får se om det blir verklighet.

Liknelserna med Tesla Model S är många: 0–96 km/h ska gå på 2,5 sekunder och bilen är klar för autonom körning – Lucid ska bygga på systemet med fler funktioner med tiden, precis som Tesla. Bilen har mjukvaruuppdateringar över nätet, en högt uppdragen "panoramavindruta" som Model X och inte mindre än två skärmar för infotainmentsystemet, plus digitala instrument. Effekten ska ligga på mer än 1.000 hästkrafter.

Och liknelserna fortsätter. Lucid Air utlovar en räckvidd på över 60 mil med batteripaketet på 100 kWh. Men senare kommer en variant med 130 kWh-batteri som förmodligen får ännu längre räckvidd. Batteripaketet har en särskild teknisk lösning som gör att det bättre ska tåla upprepad snabbladdning, men exakt vad det går ut på är oklart.

En skillnad mot Model S är dock att Lucid Air går att få med ett extra lyxigt baksäte med två separata fåtöljer som kan lutas upp till 55 grader. Det ska ge förstaklassvibbar från flygplansvärlden.

Lucid Air har också extra mycket ljudisolering och ett ljudsystem med 29 högtalare som kan spela in oljud och skicka ut en "motsignal" i högtalarna för att sänka ljudnivån.

Som om panoramavindrutan inte räckte till finns ett ordentligt glastak som ger en riktigt luftig känsla, särskilt i baksätet.

Lucid tar emot reservationer redan nu för 2.500 dollar, eller 25.500 dollar om du vill ha en bil ur första upplagan.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker detta ser riktigt läckert ut. Habegär!
Ja
44
3
Nej