Faraday Future smygvisar elbilen som slår Tesla Model X P100D Ludicrous

Snabb acceleration har blivit ett skarpt vapen för att få fler intresserade av elbilar. När en riktigt stark och fyrhjulsdriven elbil sätter av är det få andra bilar som kan hänga med – och allt sker betydligt tystare än med en fossilbil.

Det har Faraday Future förstått. Företaget har smygvisat en ny elbil som ännu inte är officiell, och det senaste greppet är att låta den gå en accelerationsmatch mot Tesla Model X P100D Ludicrous, Ferrari 488 GTB och Bentley Bentayga.

Bilen är fortfarande maskerad eftersom den ska visas upp officiellt först på pryl- och teknikmässan CES i Las Vegas i början av januari. Faraday Future är snabbare än alla konkurrenterna i den här matchen.

"Vår mjukvara ger en konkurrensfördel som andra inte har. Vi kommer lyckas lite bättre, eftersom det finns mer där under", säger Faraday Future kryptiskt.

Samtidigt kommer uppgifter om att det råder fullt kaos på Faraday Future, med stora skulder till underleverantörer och att företaget är inblandat i två rättsfall. Flera chefer har slutat och trots att företaget har säkrat finansiering på över 5,5 miljarder kronor finns det gott om orosmoln på himlen.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker snabb acceleration är viktigt i en elbil!
Ja
53
83
Nej