Faraday Future FF 91 äntligen officiell: 0–96 km/h på 2,39 sekunder

Faraday Future FF 91 äntligen officiell: 0–96 km/h på 2,39 sekunder

Det har cirkulerat många rykten och osäkra uppgifter om Faraday Future den senaste tiden. Företaget ska enligt flera nyhetsrapporter vara i kris och många högt uppsatta chefer ska ha avgått.

Nu kommer trots allt lite goda nyheter från Faraday Future i form av nya modellen FF 91, som har smygvisats flera gånger och som visades upp officiellt under natten till onsdagen svensk tid, i samband med teknikmässan CES.

Detta är Faraday Futures första produktionsbil som ska börja byggas 2018, om allt går som det ska, och det lilla företaget skryter om att detta är "världens bästa eldrivlina".

Faraday Future FF 91 har en totaleffekt på 783 kW eller 1.065 hästkrafter och ska klara 0–60 mph (0–96 km/h) på 2,39 sekunder. Det är lite svårt att avgöra vilka bilar som egentligen konkurrerar med FF91, men den verkar vara en blandning mellan en Tesla Model S och Model X.

Tesla Model S P100D klarar sprinten till 96 km/h på 2,5 sekunder medan Model X behöver 2,9 sekunder. I november presenterade Tesla nyheten att accelerationstiden kapas till 2,4 sekunder för Model S och 2,8 sekunder för Model X.

Faraday Future FF 91 har ett batteripaket på 130 kWh och skryter om att det har högst energitäthet i branschen. Enligt den europeiska NEDC-körcykeln ska bilen ha en räckvidd på hela 70 mil men i den mer realistiska, amerikanska EPA-körcykeln är räckvidden 61 mil. Bilen kan snabbladdas med upp till 200 kW.

Bilen har flera sensorer för autonoma funktioner och ska klara att parkera själv utan förare. Det finns ett system som scannar förarens ansikte för att anpassa bilens funktioner och Faraday Future skryter också om att bilen har klassens bästa internetanslutning med flera 4g-modem. Föraren kan låsa upp bilen nyckellöst med sin smartphone.

Köpare som är sugna på att slå till kan förhandsboka specialversionen FF 91 Alliance Edition för 5.000 dollar eller ett "vanligt" exemplar utan kostnad. Det finns inga uppgifter om vad bilen ska kosta när den börjar produceras.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här ser riktigt läckert ut, tycker jag!
Ja
130
71
Nej