Faraday Futures knep på scenen: Svartklädd person smyger in i bilen

Faraday Futures knep på scenen: Svartklädd person smyger in i bilen
Foto: Getty Images

En ny elbil är alltid spännande och många såg fram emot att kolla in Faraday Futures nya "Teslautmanare". Det lilla uppstartsföretaget har lyckats locka över flera chefer från bland annat Tesla och visade upp den nya elbilen FF 91 på teknikmässan CES i Las Vegas.

Faraday Future höll en uppmärksammad presskonferens i samband med CES i en enorm monterhall. FF 91 premiärvisades tillsammans med företagets chefer men allt gick verkligen inte enligt plan.

Att visa hur bilen kunde parkera själv utan förare gick bra ute på en parkeringsplats. Men när den kinesiska investeraren tryckte på knappen på pressvisningen hände... ingenting. Istället uppstod en pinsam tystnad innan utvecklingschefen Nick Sampson försökte skämta om att "hon är väldigt, väldigt blyg".

Faraday Future skyllde på den "komplexa miljön" i utställningshallen som gjorde det svårt för systemen att fungera. Själva händelsen när bilen inte rörde sig ur fläcken är bortklippt ur filmen som Faraday Future har på sitt Youtubekonto.

Och det blir värre, tyvärr.

När demonstrationen inte fungerade valde Faraday Future att dämpa belysningen på scenen, förmodligen för att bilens sensorer då kanske skulle fungera bättre. Men i själva verket gjordes det för att en svartklädd person skulle kunna smyga in i bilen. Det avslöjar sajten The Outline i den här filmen.

Titta noga på den fullständiga presentationen (med start 1:18.17) så ser du en mörkklädd person smyga in i bilen. Det syns ganska tydligt att personen öppnar och stänger dörren. 

Efter ytterligare en pinsam paus började bilen röra sig. Det är inte klart om personen faktiskt körde bilen eller om den lyckades köra själv. 

Det är förstås svårt för ett litet företag att få alla detaljer rätt – en eldriven bil som enligt Faraday Future själva ska ha "ett sjätte sinne" och anpassa sig efter föraren är komplex och det är mycket som ska fungera korrekt. 

Många små uppstickarföretag får också utstå enormt mycket kritik innan de till slut lyckas (eller försvinner). Tesla motarbetas fortfarande ständigt och världen behöver fler, inte färre, elbilstillverkare. En demonstration som inte går som den ska kan ett företag komma över, men Faraday Future har enligt flera rapporter en hel del andra problem – tomt i kassan, flera chefsavhopp precis innan CES och att alla patent ligger i ett separat företag.

Nick Sampson står på sig trots motgångarna.

"Jag kan säga att vi utan någon som helst tvekan, trots alla nejsägare och skeptiker, kommer fortsätta envist", säger han i presentationen.

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Faraday Future kommer lyckas sätta FF 91 i serieproduktion.
Ja
37
94
Nej