Utredningen efter dödsolyckan med Autopilot läggs ned

Foto: Bigstockphoto Dödsolyckan som inträffade med en Tesla Model S i maj fick enormt mycket uppmärksamhet, eftersom föraren använda Autopilotfunktionen när bilen kraschade. Vissa hävdade...

Annons
Annons
Utredningen efter dödsolyckan med Autopilot läggs ned
Foto: Bigstockphoto

Dödsolyckan som inträffade med en Tesla Model S i maj fick enormt mycket uppmärksamhet, eftersom föraren använda Autopilotfunktionen när bilen kraschade. Vissa hävdade att Tesla måste dra tillbaka Autopiloten för att inte orsaka fler dödsfall och funktionen har fått en hel del kritik sedan dess.

Men Teslachefen Elon Musk har hela tiden hävdat att Autopilot är en mycket viktig del i att minska antalet olyckor och omkomna i trafiken.

Enligt nya uppgifter till Reuters väljer amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) nu att lägga ned utredningen efter dödsolyckan, utan att begära någon återkallelse av bilarna.

Myndigheten ska inte ha hittat några bevis för att bilarna på något sätt är felaktiga.

Tesla har släppt en del uppdateringar av Autopilot den senaste tiden för att höja säkerhetsnivån.

En intressant detalj i rapporten från NHTSA är att antalet olyckor som Teslabilarna var inbladade i minskade med 40 procent sedan introduktionen av Autosteer-funktionen, som är en del av Teslas Autopilot och som tar hand om styrningen under vissa förhållanden.

Tesla Model S och Model X var inblandade i 1,3 olyckor per en miljon miles (cirka 160.000 mil) innan Tesla lanserat Autosteer sjönk den siffran till 0,8.

 

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen