Jodå, Volkswagen ID Buzz ska bli verklighet – men den dröjer

Jodå, Volkswagen ID Buzz ska bli verklighet – men den dröjer

Volkswagen visade upp en riktigt fräck familjebuss med eldrift på bilsalongen i Detroit. Volkswagen ID Buzz fick ett varmt välkomnande av många Rechargeläsare som verkade gilla designen. Bilen är en hälsning till 1950-talets klassiska Folkabuss, men i en ny tappning.

Det intressanta med Volkswagen ID Buzz var att eldriften i första hand inte användes för maximal prestanda utan för att maximera utrymmena. Med korta överhäng och en särskild plattform som enbart är utvecklad för eldrift, och som därmed inte behöver ta hänsyn till någon förbränningsmotor, ska bussen kännas större inuti än utanpå.

"Jag vet vad du kommer fråga och svaret är 2022"

Många undrade om Volkswagen planerar att sätta ID Buzz i produktion. Den förra konceptbilen, som bara hette Volkswagen ID, ska bli verklighet 2020 men än så länge har Volkswagen inte gett några officiella svar på om ID Buzz ska gå vidare från konceptstadiet.

Nu kommer nya uppgifter från en anonym källa inom Volkswagen. Om vi får tro de här uppgifterna ska ID Buzz sättas i serieproduktion inom fem år.

"Jag vet vad du kommer fråga och svaret är 2022. Volkswagenchefen Herbert Diess vill det", uppger källan för Automotive News.

Många av detaljerna i konceptbilen ska följa med till produktionsversionen, men inte alla. Ratten som "försvinner" in i instrumentpanelen när bilen går över till autonomt läge kommer förmodligen inte bli verklighet, och sidorutorna på konceptbilen gick inte att hissa ned så det ska förstås lösas. Men den belysta VW-logotypen i fronten kan mycket väl dyka upp också på produktionsversionen.

Volkswagen ID Buzz har ett batteripaket på 111 kWh och en räckvidd på 60 mil i den europeiska NEDC-körcykeln. Det bör motsvara ungefär 45 mil i verklig körning.

Det här är inte första gången som Volkswagen lanserar en ny version av den klassiska Folkabussen. Redan 2001 visades konceptbilen Microbus upp på Detroitsalongen.

Tio år senare var det dags för Volkswagen Bulli, ytterligare en konceptbil på samma tema, men nu med eldrift. Bullikonceptet hade en elmotor på 115 hästkrafter och ett 40 kWh-batteri som skulle ge 30 mils räckvidd.

Ännu mer futuristisk blev designen i januari 2016 när Volkswagen återigen visade upp ett busskoncept, den här gången döpt till Budd-e. Räckvidden skruvades upp till 55 mil och bilen hade solcellspaneler på taket.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volkswagen gör helt rätt som sätter ID Buzz i produktion!
Ja
214
8
Nej