Volvo lägger beslag på flera nya modellnamn för elbilar

Volvo lägger beslag på flera nya modellnamn för elbilar

Volvo har lämnat in flera varumärkesansökningar för vad som kan bli nya bilmodeller. Det handlar om modellnamnen V20 och V30 i USA och namnen P5, P6, P8, P9 och P10 i Europa, skriver Swedespeed.

Ansökningarna gjordes i december och kan godkännas senare i år om ingen lämnar in klagomål.

De senaste åren har Volvo rensat upp i modellfloran och koncentrerat modellerna till tre serier: 40, 60 och 90. Vi har tidigare hört uppgifter om att det inte kommer någon mindre modell än i 40-serien, men nu väljer Volvo alltså att lägga beslag på modellnamnen V20 och V30 i USA.

När det gäller P-namnen på den europeiska marknaden ska de förmodligen bli "tilläggsnamn" till befintliga modeller, som XC90 P8. I ansökningarna står det att det handlar om elbilar, men exakt vad bokstaven P skulle stå för är oklart.

Volvo har valt att döpa de nuvarande laddhybridmodellerna till T8.

Det är inte alls säkert att Volvo faktiskt kommer lansera modeller med något av namnen, men det kan ändå vara en indikation på vad som är på gång.

Volvo har inte varit någon föregångare när det gäller massproducerade elbilar. Volvo byggde en eldriven version av C30 men sedan dess har det varit tyst. Nu är planen att snabba på elbilssatsningen och Volvochefen Håkan Samuelsson har sagt att märket ska sälja upp till en miljon "elassisterade" bilar 2025. Det handlar i så fall om både elbilar och hybridbilar.

Första helt eldrivna modellen i Volvos nya strategi kommer 2019.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Volvo gör helt rätt som satsar på både elbilar och laddhybrider.
Ja
296
26
Nej