Mazda gör tvärt emot konkurrenterna: Elbil först, laddhybrid senare

Mazda gör tvärt emot konkurrenterna: Elbil först, laddhybrid senare

De flesta biltillverkare verkar "smyga" igång sina elektrifierade satsningar, först med laddhybrider och senare med helt eldrivna modeller. Det är till exempel Skodas strategi.

Men Mazda verkar göra tvärt om, enligt nya uppgifter till Nikkei.

Mazda har knappast varit någon föregångare varken när det gäller hybrid- eller elteknik, även om förbränningsmotorerna med namnet Skyactiv har en del intressant teknik. Enligt de nya uppgifterna ska Mazda lansera en laddhybrid 2021 och sedan tidigare är det känt att företaget ska visa upp en helt eldriven bil 2019.

Mazda 2 kom med eldrift 2012, men bara för vissa marknader. Nu planerar Mazda en bredare offensiv när det gäller elektrifiering.

På bilsalongen i Los Angeles bekräftade Mazdachefen Masamichi Kogai att det kommer en elbil och att ingenjörerna jobbar på ett sätt att få batteriet att räcka längre när det precis är på väg att laddas ur.

Det verkar finnas lite olika åsikter kring nya tekniklösningar inom Mazda. När det gäller säkerhetstänk har Mazda autobroms på de nya modellerna, men helt autonom teknik ligger en bit in i framtiden. Mazdachefen i USA har sagt att "ni får bända ratten ur mina kalla, döda händer".


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en elbil från Mazda.
Ja
152
30
Nej