Energimiljardären övertygad: Tesla är på väg mot konkurs

Energimiljardären övertygad: Tesla är på väg mot konkurs

Teslachefen Elon Musk har stora planer för framtiden, bland annat med en eldriven lastbil och inte minst produktionsstarten av nya Model 3 och lanseringen av den kommande kompaktsuven. Men alla är inte övertygade om att framtiden Tesla är ljus.

Mika Anttonen, som är grundare av energibolaget ST1, verkar tycka tvärt om. Han kritiserar energipolitiken i Norden i en intervju med finska Aamuhlehti.

Mika Anttonen är grundare av ST1. Foto: Nordic Business Channel/Youtube

"Jag förstår inte varför vi ska öka mängden elbilar. Vi borde i alla fall inte använda skattemedel till det. Tesla är en väldigt cool bil, men jag tror att företaget kommer gå i konkurs. De har helt enkelt lovat för mycket", säger han till tidningen.

Det finns betydligt bättre sätt att köra klimatsmart, tycker Mika Anttonen, som passar på att påpeka att han inte har något emot elbilar specifikt – de kan till och med vara bra för affärerna, säger han, eftersom elbilisterna kan stanna och ladda på macken och köpa mat.

Men han är emot idén om stora, statliga rabatter på elbilar som han säger gynnar de rika utan att sänka utsläppen. Istället för elbilar föreslår Mika Anttonen en lag där alla bilar får en reglerad maxhastighet på exempelvis 120 km/h.

"Då hade bilen varit mindre och eftersom motorn varit lättare hade den i slutändan konsumerat 40 procent mindre bränsle", säger han till Business insider.

Bakgrund: Mika Anttonen

ST1 grundades 1995 och etablerades i Sverige 2004. Mika Anttonen har blivit euromiljardär under kedjans uppbyggnad. Han investerar stora summor i förnybar energi, bland annat med bioetanol och vindkraft.

Läs också: 6 anledningar till att energimiljardären har fel – elbilar är framtiden och Tesla riskerar INTE konkurs


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag håller med – Tesla går i konkurs om några år.
Ja
91
169
Nej