Volkswagen ställer om till eldrift – nu ska fabrikerna anpassas

Volkswagen ställer om till eldrift – nu ska fabrikerna anpassas

Volkswagen har stora elbilsplaner men de första modellerna ligger trots allt några år bort. Det tar tid att styra om koncernen till eldrift. På sikt är planen att bli störst på elbilar och då blir de nya ID-modellerna viktiga.

Grunden i hela satsningen är MEB, den nya arkitekturen som är särskilt anpassad för hybrid- och eldrift och som ska göra det enklare och effektivare att lansera nya elbilsmodeller. Eftersom alla modeller använder samma "bygglåda" med komponenter går utvecklingen också snabbare.

Volkswagens MEB-plattform ska sättas i produktion 2019 och fabriken i Zwickau blir först ut att uppdateras med stöd för den nya plattformen, skriver Wirtschaftswoche.

Vid sidan om Zwickaufabriken ska Volkswagen också bygga om glasfabriken i Dresden för att producera nya e-Golf med start senare i år. Fabriken kallas "Gläserne Manufaktur" och byggdes från början för lyxlimousinen Phaeton.

Glasfabriken ska kallas "Center för framtidens mobilitet".

Volkswagens fabrik i Zwickau byggde totalt 282.000 bilar under 2016, framför allt Golf och Passat. Men fabriken färdigställer också karosser till Bentleybilar som skickas vidare till England.

Volkswagen ID var den första konceptbilen som visade hur de kommande elbilarna kan se ut. Den ska också lanseras i ett självkörande utförande senare.

Volkswagen ID följdes av ID Buzz, en flexibel familjebuss med gott om utrymme, eftersom eldrivlinan tar mycket mindre plats än en förbränningsmotor.

Förutom fabriken i Zwickau ska Volkswagen anpassa glasfabriken i Dresden för elbilar. Den byggde tidigare lyxbilen Phaeton.

 

Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är övertygad om att Volkswagen kommer bli störst på elbilar.
Ja
19
8
Nej