Tesla förbereder för Model 3 – nu sätts fabriken på paus

Tesla förbereder för Model 3 – nu sätts fabriken på paus

Det närmar sig produktionsstart för Tesla Model 3. Förväntningarna är enorma, inte minst från de hundratusentals personer som förhandsbokat ett exemplar. Alla är nyfikna på när de första bilarna ska rulla av bandet.

Nu i februari ska Tesla tillfälligt stoppa produktionen i fabriken i Kalifornien, skriver Reuters. Anledningen är att Tesla ska börja förbereda för Model 3-produktionen. Målet är att produktionsstarten ska bli i juli.

Enligt Tesla handlar det om ett "kort och planerat" produktionsstopp som ska se till att företaget är på banan för att kunna leverera en halv miljon bilar årligen 2018. Tesla ska ha lagt till produktionsdagar tidigare för att kompensera bortfallet, så produktionsstoppet ska inte påverka produktions- eller leveranssiffrorna för första kvartalet nämnvärt.

De första testexemplaren av Tesla Model 3 ska byggas redan den 20 februari, enligt uppgifter till Reuters, för att testa produktionssystemen och kvaliteten på komponenterna. Men enligt uppgifter till The Verge finns inga direkta planer på att börja bygga bilar än.

Tesla har fått 373.000 förhandsbokningar på Model 3 enligt siffror från i maj, men Teslachefen Elon Musk har fått mothugg från en del analytiker som inte tror att den "extremt aggressiva" tidplanen går att hålla.

I juli berättade Elon Musk att designteamet hade "lagt ned pennorna" och att Model 3 var färdigdesignad men förmodligen sker en del små designförändringar innan produktionen sätter igång.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Tesla kommer kunna hålla tidplanen med Model 3.
Ja
87
105
Nej