Smarts kaxiga beslut: Bara elbilar som gäller i USA

Volvo har gjort en stor sak av att märket slopar alla förbränningsmotorer med fler än fyra cylindrar. Smart går ett steg längre och slopar förbränningsmotorerna...

Annons
Annons

Volvo har gjort en stor sak av att märket slopar alla förbränningsmotorer med fler än fyra cylindrar. Smart går ett steg längre och slopar förbränningsmotorerna helt – åtminstone i USA och Kanada.

Nu är det alltså bara de eldrivna versionerna av Smart som ska säljas på den nordamerikanska marknaden, skriver Automotive News.

Bensinmodellerna slopas i september. De eldrivna modellerna Smart Fortwo Electric Drive och Smart Fortwo Cabrio Electric Drive blir de enda modellerna i programmet. Smart Forfour säljs inte i Nordamerika.

Att Smart blir ett ”elmärke” i USA och Kanada beror till stor del på att efterfrågan på bensinmodellerna sjunker, eftersom bensinpriserna är låga. Det innebär att många köpare väljer en större suv istället för en liten mikrobil.

Elversionerna av Smart heter Electric Drive och visades upp i september 2016. Smart har därmed elektrifierat hela modellprogrammet eftersom det bara består av tre modeller: Fortwo, Fortwo Cabrio och Forfour. 


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen