Solceller ökar snabbt i USA – ökning med 95 procent

Solceller ökar snabbt i USA – ökning med 95 procent
Foto: Bigstockphoto

2016 blev det bästa året hittills för installationer av solceller och solcellsteknik i USA, visar en rapport från Greentech Media. Kapaciteten ökade med hela 95 procent jämfört med året innan – nästan en fördubbling, alltså.

För första gången någonsin rankades också solceller som den enskilt största energitypen som adderades till energiproduktionen. Därefter följer naturgas och vindkraft.

"Vad de här siffrorna visar är att solcellsindustrin är en kraft att räkna med. Solceller genererar stark tillväxt i alla marknadssegment över hela landet, vilket leder till att fler än 260.000 amerikaner nu jobbar inom solcellsteknik", säger Abigail Ross Hopper på Solar Energy Industries Association (SEIA).

Den främsta anledningen till att solcellsinstallationerna ökar är att antalet stora installationer, exempelvis hos företag och i fabriker, ökar. Men solpaneler som installeras hemma hos privatpersoner står också för en stor del av ökningen. Kalifornien visar stark tillväxt liksom Maryland och New Jersey.

Det finns idag 1,3 miljoner solcellsinstallationer i USA, skriver CNBC.

Källa: Greentech Media


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan tänka mig att installera solceller hemma.
Ja
71
0
Nej