Nytt test: Så imponerande stark är Tesla Model S

Hur stark är egentligen en Tesla Model S P100D Ludicrous? Det har Dragtimes mätt med hjälp av en dynamometer, eller rullande landsväg. Resultatet är riktigt imponerande....

Annons
Annons
Nytt test: Så imponerande stark är Tesla Model S

Hur stark är egentligen en Tesla Model S P100D Ludicrous? Det har Dragtimes mätt med hjälp av en dynamometer, eller rullande landsväg. Resultatet är riktigt imponerande.

Effekten ligger på 596 hästkrafter och vridmomentet på 1.248 Nm. Vi har räknat om siffrorna från amerikanska måtten break horsepower och foot-pounds med hjälp av den här och den här sidan.

Bilens sensorer slog larm när hjulen började snurra utan att bilen faktiskt rörde på sig, men det löstes. Batterinivån låg på 88 procent och eventuellt hade bilen kunnat leverera ännu högre siffror med fulladdat batteri. Dragtimes skriver också att vridmomentet förmodligen är lite högre i verkligheten på grund av hjulspinn vid mätningen – kanske uppemot 1.290 Nm.

Dragtimes har tidigare testat en Tesla Model S P85D på samma dynamometertyp, där resultatet blev 419 hästkrafter och 1.171 Nm. Den nyare P100D-versionen har alltså ytterligare 178 hästkrafter och 77 Nm om vi får tro mätningarna.

En rullande landsväg sätter enormt mycket press på däcken och det hade förmodligen varit smartare att mäta direkt vid hjulaxeln, med hjulen bortmonterade. Då påverkar inte däckens friktion resultatet.

Nytt test: Så imponerande stark är Tesla Model S
Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen