Vattenfall ska skapa laddgator i Stockholm redan i sommar: "Vi menar allvar"

Vattenfall ska skapa laddgator i Stockholm redan i sommar: "Vi menar allvar"

Vattenfall ska sätta upp ett 60-tal nya laddplatser längs större gator i Stockholm till sommaren. Idén är att skapa "laddgator" som ska göra det enklare att ladda elbilen under dagen eller natten.

Laddplatserna blir öppna för både elbilister och laddhybridförare. Det kommer finnas möjlighet att snabbladda, men bara på vissa platser.

Susanna Hurtig är chef för E-mobility på Vattenfall.

"Vi menar allvar med att ta täten i utbyggnaden av en fungerande laddinfrastruktur. Laddgatorna kommer ge en möjlighet att ladda sin bil där man bor och arbetar", säger Susanna Hurtig, chef på Vattenfall E-mobility.

De nya laddgatorna ska ta bort ett av de hinder som många lägenhetsbor har, nämligen möjlighet att kunna ladda elbilen när den parkeras på gatan.

Exakt hur laddstolparna ska placeras i förhållande till parkeringsplatserna är inte klart, men förhoppningsvis kommer inte platserna ockuperas av "fossilbilister", som ofta är fallet vid många andra laddplatser för elbilar.

Stockholms stad har planer på 500 nya laddstolpar och ytterligare 1.000 laddstolpar i garage. På längre sikt ska Stockholm ha mellan 15.000 och 25.000 laddstolpar för elbilar.


Här är gatorna som är klara för laddplatser till sommaren

Kungsgatan
Rålambsvägen
Västmannagatan
Malmgårdsvägen
Hammarby Allé

Ytterligare tre gator får laddplatser, men vilka det handlar om är inte officiellt. Markörerna på kartan här nedan visar gatans plats, inte positionen för laddplatserna.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det här är bra nyheter!
Ja
33
3
Nej