BMW 530e: Alla specifikationer och svenska priser officiella

BMW 530e: Alla specifikationer och svenska priser officiella

BMW har lanserat en ny generation 5-serie och den kommer som laddhybrid. Modellen heter BMW 530e iPerformance och ska framför allt locka tjänstebilister, som är ute efter rabatterat förmånsvärde.

Nu har BMW släppt specifikationer och priser för laddhybridversionen av 5-serien, som har ett 9,2 kWh-batteri och en officiell räckvidd på eldrift på fem mil enligt NEDC-körcykeln. I den mer realistiska, amerikanska EPA-körcykeln fixar bilen tre mil på eldrift.

Tvärt emot en del andra laddhybrider är BMW 530e inte fyrhjulsdriven utan bakhjulsdriven. I nuläget finns den enbart som sedan, precis som den mindre modellen 330e – en nackdel i kombilandet Sverige. Särskilt när konkurrenter som Volkswagen Passat GTE och nu också Kia Optima PHEV redan finns eller kommer som kombi. BMW har inte bekräftat några planer på att lansera 530e som kombi.

Elmotorn i BMW 530e har 83 kW (113 hästkrafter) och 250 Nm. Tillsammans med den fyrcylindriga bensinmotorn med turbo på 2,0 liter ger det en systemeffekt på 252 hästkrafter och ett vridmoment på 420 Nm. Bilen har en åttastegad automatlåda.

Batteripaketet gör att bagageutrymmet blir mindre än i andra 5-serieversioner. Volymen minskar från 530 till 410 liter. Det innebär att BMW 530e lastar mindre än en 320d, som lastar 480 liter.

Den officiella förbrukningen ligger enligt NEDC-körcykeln på 1,9 l/100 km och koldioxidutsläppet på 44 gram per kilometer vilket innebär att BMW 530e blir supermiljöbilsklassad. Vad som händer efter att den hårdare WLTP-körcykeln har införts återstår att se.

BMW redovisar också siffror för om bilen har större hjul än standardhjulen eller vinterhjul. Då ökar förbrukningen något och den officiella räckvidden blir kortare: 4,8 respektive 4,6 mil enligt NEDC-körcykeln.

De svenska priserna börjar på 519.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag vill hellre ha en laddhybrid än en dieselbil.
Ja
216
33
Nej