Instegsmodellen av Lucid Air blir överraskande prisvärd – billigare än Tesla

Instegsmodellen av Lucid Air blir överraskande prisvärd – billigare än Tesla

Många Rechargeläsare verkar nyfikna på elbilen Lucid Air. Sedanmodellen lockar med en lyxig interiör och imponerande prestanda.

Många trodde nog att den skulle bli astronomiskt dyr, och det blir förmodligen den snabbaste toppmodellen med alla tillval, där priserna inte är officiella än. Men instegspriset är officiellt och det är aggressivt satt på en förhållandevis låg nivå.

Instegsmodellen av Lucid Air har en räckvidd på 40 mil i den amerikanska EPA-körcykeln, 400 hästkrafter och en hel del lyxiga detaljer. Den kostar 60.000 dollar i USA före elbilsrabatter, vilket är 8.000 dollar billigare än en Tesla Model S 60 som klarar 35 mil enligt samma körcykel. Det som Lucid dock inte kan skryta med är Teslas Supercharger-nätverk.

Lucid Air är bakhjulsdriven som standard och har – precis som Tesla – all hårdvara som behövs för att göra bilen delvis självkörande. Om köparen vill ha självkörningsfunktionerna går det att köpa till i efterhand och mjukvaran skickas då ut till bilen via nätet.

En annan likhet med Tesla är att Lucid Air har ett främre bagageutrymme där förbränningsmotorn är i konventionella bilar. Instegsmodellen för 60.000 dollar har också LED-strålkastare, elstolar, infotainmentsystem med pekskärm, 19-tumsfälgar, ljudanläggning med tio högtalare och uppdateringar via nätet.

Det finns en hel del tillval men de är inte prissatta. På tillvalslistan finns större batteripaket (med räckvidd på 52 eller 66 mil), fyrhjulsdrift och elmotorer på totalt 1.000 hästkrafter, loungebaksäte, aktiv fjädring, glastak, komfortstolar fram med massage, dynamiska sidostöd och ventilation, 21-tumsfälgar samt ljudanläggning med aktiv ljudisolering och 29 högtalare.

En fullt utrustad Lucid Air ska kosta mer än 100.000 dollar. De första exemplaren heter Launch Edition och kommer bli ungefär lika dyra. Lucid tar i från tårna i blogginlägget om priserna och skriver att bilen har "överlägsen komfort, bättre användargränssnitt och bättre prestanda än en jämförbar modell från BMW och Mercedes".

Det finns ingen BMW-modell som är direkt jämförbar med instegsversionen av Lucid Air, men BMW 540i xDrive med 335 hästkrafter kostar 58.750 dollar.

Lucid planerar en fabrik i Arizona för att bygga Air. Produktionen förväntas komma igång 2019 om allt går enligt plan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag får habegär av Lucid Air!
Ja
143
52
Nej