Volvos elbil ska kosta som Tesla Model 3 – vilken väljer du?

USA-chefen Lex Kerssemakers säger att målet är att Volvos nya elbil ska hamna i samma prisnivå som Tesla Model 3.

Annons
Annons
Volvos elbil ska kosta som Tesla Model 3 – vilken väljer du?

Volvos elbil ska lanseras under 2019 och kan bli en farlig konkurrent till Tesla Model 3 och Chevrolet Bolt EV. Enligt Lex Kerssemakers, vd för Volvo Car USA, är nämligen målet grundpriset för bilen ska hamna på 35.000-40.000 dollar, skriver caranddriver.com. Alltså i samma prisklass som Tesla Model 3.  

Liksom Model 3 och Bolt, väntas Volvos första elbil erbjuda en räckvidd på cirka 40 mil. Med vissa undantag, exempelvis Honda som satsat på betydligt kortade räckvidd, tycks 40 mil bli en sorts branschstandard.

Många premiummärken som satsar på elbilar, exempelvis Jaguar I-Pace, kommer att spela i Tesla Model X prisnivå med ett grundpris på över 500.000 kronor. Volvo kommer för 40.000 dollar (350.000 kronor) att erbjuda en premiumelbil till ett pris av vad av många vanliga familjebilar kostar.

I USA är den billigaste Volvomodellen för närvarande S60, som kostar från 34.945 dollar. Volvos kommande elbil blir visserligen en modell i 40-serien, men för ungefär samma pengar som en S60 lär den ändå bli mycket intressant, skriver amerikanska caranddriver.com.

Annons
Annons
Rulla till toppen