Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer – plats för över 100 bilar

Tesla dubblar antalet Supercharger-stationer – plats för över 100 bilar
Om vi får tro den här illustrationen kan Teslas nya snabbladdningsstationer få stöd för betydligt fler bilar än dagens Superchargers. I bilden här ovan skulle fler än 100 bilar få plats och det finns också ett kundcenter.

Det har funnits en del frågetecken kring Teslas snabbladdare inför premiären av nya Model 3. Det är högt tryck på många av Supercharger-stationerna redan idag, bland annat från laddande taxibilar, och när Tesla planerar att skruva upp produktionstakten till en halv miljon bilar årligen 2018 finns det risk för längre köer vid laddarna.

Teslas mål var tidigare att ha 7.000 Superchargers och 15.000 så kallade "Destination Chargers", alltså laddpunkter vid exempelvis hotell eller shoppinggallerior. Idag presenterar Tesla ett nytt mål på mer än 10.000 Superchargers och 15.000 destinationsladdare.

En annan nyhet är en helt ny typ av Supercharger med "flera dussin" laddare och ett slags kundcenter i anslutning till laddaren. Det nya målet är alltså inte bara att bygga fler stationer utan också fler laddare per station. Stationerna kan också få solcellspaneler.

"Det är extremt viktigt för oss att laddning är bekvämt, tillräckligt och pålitligt för alla ägare, idag och i framtiden", skriver Tesla i ett blogginlägg.

Tesla har också släppt en ny karta med grå ikoner för de Supercharger-stationer som är på väg att byggas i Europa.

Teslas Superchargers är inte tänkta att fungera som bilens enda laddpunkt – de ska fungera som "bensinstation" på långresa. Att ladda vid snabbladdarna har varit gratis, men för Model 3 ingår bara en viss laddning och därefter kostar den extra.

I hemstaten Kalifornien är trycket på Supercharger-laddarna enormt, och där ska Tesla nu öka antalet laddare med 150 procent. Det är viktigt inför premiären av Model 3.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Om jag hade en Tesla skulle jag ladda mycket på Supercharger-stationerna.
Ja
50
54
Nej