Vissa Opel Ampera-e-köpare larmar om försenad leverans

Vissa Opel Ampera-e-köpare larmar om försenad leverans

Norge blir först ut när Opel lanserar Ampera-e i Europa – och det är inte så konstigt med tanke på landets status som elbilsmästare. Opel har lovat att den nya elbilen, som lockar med lång räckvidd och relativt lågt pris, ska börja levereras till norska köpare i år.

Men nu verkar det som att en del köpare som lagt en förhandsbeställning på Ampera-e fått besked om att den blir försenad. Köparna skriver om problemen på ett norskt elbilsforum. Leveranserna av nya bilar ska ligga på några hundra exemplar i år, skriver Electrek.

Nu spekuleras det i om jätteaffären mellan Opel och PSA ställer till det för leveranserna av Ampera-e, men General Motors har tidigare gjort klart att bilarna ska byggas under Opels namn även efter att affären är i hamn. Trycket på Ampera-e i Norge verkar hur som helst vara stort och köpare som lägger en beställning idag får beskedet att bilen levereras 2019.

Stein Pettersen är pr-chef på Opel i Norge.

Så här svarar Opels norska pr-chef Stein Pettersen i tråden på det norska elbilsforumet den 2 maj:

"Vi har förstått att det går många rykten om leveranserna av Ampera-e, både på elbilforum.no och i diverse Ampera-e-grupper på Facebook. Som så ofta är fallet blir spekulationer snabbt till sanning så här kommer ett klargörande.

Som vi har kommunicerat hela tiden: Produktionen av Ampera-e tilldelas månad för månad – därför kan information om leverans av enskilda kunders bil uppdateras baserat på det.

Hög efterfrågan har lett till långa leveranstider och tyvärr kan det också innebära att kunder får uppleva leveranstider som ligger längre fram än planerat. Tyvärr kan vi fortfarande inte ge något exakt leveransdatum för bilar som planerats för leverans 2018. Så snart det är klart kommer förstås återförsäljaren informera kunden.

Tvärt emot det som hävdas kommer många bilar till Norge just nu och vi följer planen att börja leveranserna av de första kundbilarna sent i maj eller tidigt i juni.

Alla kunder som inte har något bekräftat leveransdatum kommer få information från sin återförsäljare den här veckan."

Den senaste officiella uppgiften från General Motors är att omkring 4.000 personer har förhandsbokat en Ampera-e i Norge.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker GM borde skruva upp takten på Ampera-e-lanseringen!
Ja
46
4
Nej