Nevs eldrivna Saab 9-3 närmar sig – är det så här den ser ut?

Det har dykt upp mystiska bilder på sajten Car News China som skulle kunna visa hur den eldrivna versionen av Saab 9-3 ser ut. Men det är inte bekräftat, och vi får vänta till i juni innan bilen blir helt officiell.

Nevs har utvecklat den eldrivna versionen av gamla Saab 9-3 i flera år. Redan 2013 lanserade Nevs en bensindriven version av Saab 9-3 som såldes på nätet. Knappt ett år senare kom medieuppgifter om att Nevs kört igång tillverkningen av den eldrivna versionen i liten skala och ett halvår senare fick tidningen Elbilen i Sverige en första provkörning av bilen.

"Saab 9-3 EV har kommit långt i utvecklingen till färdig bil. En hel del jobb åsterstår, men det känns som att bilen kan bli något stort", skrev testföraren Örjan Hedblom.

Nu verkar det alltså som att modellen äntligen är på väg att lanseras, 15 år efter "urpremiären" av grundmodellen Saab 9-3. Enligt Car News China sker den officiella lanseringen på teknikmässan CES i Shanghai den 7 juni.

Om bilderna som sajten publicerar är korrekta har Nevs inte gjort alltför mycket för att uppdatera designen. Bilen har fått en igentäppt front för att sänka luftmotståndet och därmed förlänga räckvidden. Det ryktas om en räckvidd på 30 mil och en toppfart på 140 km/h.

I övrigt är det ont om tekniska detaljer men Nevs har skrivit ett avtal med kinesiska företaget CATL som ska förse bilarna med batterier. Den eldrivna 9-3-modellen ska byggas i Tianjin och de första 150.000 bilarna ska gå till ett leasingföretag i Peking.

Nevs har också skrivit ett avtal med kinesiska Iconiq Motors. De båda företagen ska tillsammans utveckla nya elbilar för att spara pengar och tid. Nevs och Iconiq ska utveckla en ny elbil samma klass som BMW 5-serie.

Uppdatering: En entusiastsajt om Saab har mer information om den eldrivna modellen och hävdar att den inte kommer se ut som på bilden ovan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag ser fram emot Nevs elbilar!
Ja
157
64
Nej