Första bilderna på Nevs modeller – här är ”nya” 9-3 och 9-3X

Första bilderna på Nevs modeller – här är ”nya” 9-3 och 9-3X

Nevs ska presentera en hel del nyheter på teknikmässan CES i Shanghai, som öppnar i juni. Men redan nu visar Nevs upp de första bilderna på två kommande modeller – båda med eldrift.

Först ut är en "Nevsversion" av Saab 9-3. Grundmodellen presenterades redan 2002 och det märks på designen att grundprofilen är densamma som då. Men designteamet har gjort sitt bästa för att uppdatera modellen till 2017 med modernare strålkastare och en blå linje i fronten. Det finns också en horisontell ramp på bakluckan, som på sista generationen Saab 9-5.

Nevs version av Saab 9-3 har en räckvidd på 30 mil men det är oklart vilken körcykel som har använts för att mäta räckvidden. En intressant detalj är att bilarnas mjukvara ska kunna uppdateras över nätet – kanske har Nevs inspirerats av Tesla? Även bilens luftfilter, som kallas Always Clean Air Cabin och som ska stänga ute 99 procent av de kinesiska städernas farligt dåliga luft, är något som finns i Teslas modeller. Bilnyckeln behövs inte utan kan ersättas med en mobilapp och som med många andra elbilar kan appen också förvärma eller kyla ned bilen innan föraren ska åka iväg.

Backspeglarna verkar ha ersatts av kameror – ett vanligt grepp på konceptbilar. Det återstår att se om kamerorna följer med till produktionsversionen eller om de ersätts med konventionella backspeglar.

Den andra modellen ska vara en "stadsjeep" som enligt Nevs är en "helt ny modell", men det är nog att gå lite långt – det handlar om en Nevsversion av upphöjda kombimodellen Saab 9-3X som presenterades 2009. Även den modellen har fått en del designuppdateringar, bland annat en kromlinje som sträcker sig mot bakpartiet.

Båda bilarna ska byggas i Nevsfabriken i Kina och ska lanseras 2018. Nevs idé är att bilarna inte ska säljas på vanligt sätt utan ingå i bilpooler, där bilarna ska delas mellan flera personer. Transportlösningen ska testas i kinesiska staden Tianjin.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker bilarna ser riktigt bra ut – snyggt jobbat, Nevs!
Ja
557
184
Nej