Tesla slår Volvo på fingrarna med säkraste suven

Tesla Model X blir första suven att få toppbetyg – fem stjärnor – i alla kategorier och underkategorier i amerikanska NHTSA:s krocktest. National Highway Traffic...

Annons
Annons
Tesla slår Volvo på fingrarna med säkraste suven

Tesla Model X blir första suven att få toppbetyg – fem stjärnor – i alla kategorier och underkategorier i amerikanska NHTSA:s krocktest.

National Highway Traffic Safety Administration hävdar också att Tesla Model X, tillsammans med Model S, är de säkraste bilarna på marknaden med lägst risk för skada. Model X är dessutom den suv som har lägst vältrisk.

Tesla hävdar att testresultatet beror på att bilen från grunden är designad som en elbil och att eldrivlinan inte är någon eftertanke. Bland annat placeras batteripaketet längst ned i bilen för att sänka tyngdpunkten.

Flera andra suvar har fått toppbetyg hos NHTSA för både frontalkrock och sidokollision, men Tesla Model X får alltså toppbetyg också för skyddet om bilen välter. Volvo XC90 är en av flera suvar som också fått toppbetyg av NHTSA, men som fick nöja sig med fyra stjärnor för skyddet om bilen välter.

Tesla Model X är ännu inte krocktestad av Euro NCAP som har delvis andra testmetoder. Model S har fått toppbetyg hos Euro NCAP och NHTSA, men inte hos amerikanska IIHS.

Annons
Annons
Rulla till toppen