Stort intresse för Jaguar I-Pace även i Sverige

Stort intresse för Jaguar I-Pace även i Sverige

Jaguar ska lansera en helt eldriven suv och den har väckt stort intresse vid premiärvisningen i Norge. Där har redan 650 personer förhandsbeställt ett exemplar och det var ingen tillfällighet att Jaguar valde "elbilsvänliga" Norge som lanseringsstad för nya modellen I-Pace.

"Norge har en progressiv elbilspolitik och är en global förebild", sa John Helmersen, chef för Jaguar Land Rover i Norge, till Norsk Elbilforening vid premiärvisningen.

Sverige har som bekant inte riktigt lika progressiv elbilspolitik men Jaguar har ändå fått in 35 förhandsbokningar på I-Pace. Då handlar det om personer som lagt en deposition på bilen.

"Men vi har betydligt fler som säger att de är intresserade av att köpa bilen, ytterligare drygt 600 personer har gjort en intresseanmälan", säger Jonas Lindow, Sverigechef på Jaguar/Land Rover, till Recharge.

Köpare som är intresserade av Jaguar I-Pace kan förhandsboka ett exemplar för 10.000 kronor – det greppet känns igen från Tesla Model 3.

Enligt Jonas Lindow har Jaguar ingen officiell indikation kring priset ännu, men han gissar att det inte är alltför långt borta.

"Vi får återkomma till det", säger han.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är övertygad om att Jaguar I-Pace blir populär bland elbilarna.
Ja
46
1
Nej